Türk Eğitim Sen’in anketine göre öğretmenler ay sonunu getiremiyor

Ankette Öğretmenlerin Gündemi: Ekonomik Kriz, Değer Görmeme, Mülakat Tartışmaları

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Türk Eğitim Sen tarafından yapılan ankette öğretmenlerin gündemi belirlendi. Ankete katılan 4 bin 345 öğretmene ay sonunda zorunlu harcamalarını yaptıktan sonra hesaplarında para kalıp kalmadığı soruldu. %77.8’i “hayır” yanıtını verdi. Öğretmenlerin en çok dikkat çektiği konu, yaşanan ekonomik kriz oldu. Ankette eğitimdeki en büyük sorun olarak %79 oranıyla “öğretmenlerin değer görmemesi” öne çıktı. Bunun ardından %72 ile “ücret” ve “özlük hakları açısından dünyadaki meslektaşlarıyla geri noktada olmak” sıralandı. Müfredatların geliştirilmesi %50.7 oranında talep edildi. Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli’ni gereksiz ve politik bulanların oranı %56.7 oldu. Modelin eğitimde kaliteyi artırmayacağını düşünenlerin oranı ise %54.2 olarak belirlendi. Öğretmenlerin %65.1’i model kapsamında hazırlanan ders içeriklerini yetersiz buldu.

Ankette mülakat tartışmaları da gündeme geldi. “Mülakat devam etmemeli” diyenlerin oranı %89 oldu. Katılımcıların neden mülakatın devam etmemesi gerektiğine dair yanıtları arasında %75 ile “adaletsizlik”, %50.8 ile “liyakati gölgeliyor”, %49.9 ile “yandaş kayırma” öne çıktı. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılamadığını belirtenlerin oranı %64.9; Milli Eğitim Akademisi’nin gereksiz bir politika olduğunu düşünenlerin oranı ise %37.6 oldu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN HAK EYLEMİ

Ankara’da hak arayışları için eylemlerini sürdüren mülakat mağduru öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde oturma eylemi yapmak istedi. Ancak polis müdahalesiyle karşılaştılar. Polis, öğretmenleri Ulus’ta basın açıklaması yapmaya yönlendirmeye çalıştı. Görüşmek istedikleri yetkililerle henüz karşılaşmadıklarını belirten öğretmenler, talepleri dinlenene kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Related Posts

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKAR! 2025 ALES-2 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı: ÖSYM AİS için tıklayın!

ALES 2025 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı 6 Temmuz Pazar günü yapılacak olan sınava girecek yüksek lisans ve doktora adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere adaylar sınav giriş belgeleri olmadan sınav salonlarına alınmayacaklar. Bu nedenle ALES sınav giriş belgesinin sınav öncesinde çıktısının alınması gerekiyor. Peki, ALES sınav giriş belgesi çıktısı nereden ve nasıl alınır? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ÖSYM AİS 2025 ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.