Türk Eğitim Sen’in anketine göre öğretmenler ay sonunu getiremiyor

Ankette Öğretmenlerin Gündemi: Ekonomik Kriz, Değer Görmeme, Mülakat Tartışmaları

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Türk Eğitim Sen tarafından yapılan ankette öğretmenlerin gündemi belirlendi. Ankete katılan 4 bin 345 öğretmene ay sonunda zorunlu harcamalarını yaptıktan sonra hesaplarında para kalıp kalmadığı soruldu. %77.8’i “hayır” yanıtını verdi. Öğretmenlerin en çok dikkat çektiği konu, yaşanan ekonomik kriz oldu. Ankette eğitimdeki en büyük sorun olarak %79 oranıyla “öğretmenlerin değer görmemesi” öne çıktı. Bunun ardından %72 ile “ücret” ve “özlük hakları açısından dünyadaki meslektaşlarıyla geri noktada olmak” sıralandı. Müfredatların geliştirilmesi %50.7 oranında talep edildi. Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli’ni gereksiz ve politik bulanların oranı %56.7 oldu. Modelin eğitimde kaliteyi artırmayacağını düşünenlerin oranı ise %54.2 olarak belirlendi. Öğretmenlerin %65.1’i model kapsamında hazırlanan ders içeriklerini yetersiz buldu.

Ankette mülakat tartışmaları da gündeme geldi. “Mülakat devam etmemeli” diyenlerin oranı %89 oldu. Katılımcıların neden mülakatın devam etmemesi gerektiğine dair yanıtları arasında %75 ile “adaletsizlik”, %50.8 ile “liyakati gölgeliyor”, %49.9 ile “yandaş kayırma” öne çıktı. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılamadığını belirtenlerin oranı %64.9; Milli Eğitim Akademisi’nin gereksiz bir politika olduğunu düşünenlerin oranı ise %37.6 oldu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN HAK EYLEMİ

Ankara’da hak arayışları için eylemlerini sürdüren mülakat mağduru öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde oturma eylemi yapmak istedi. Ancak polis müdahalesiyle karşılaştılar. Polis, öğretmenleri Ulus’ta basın açıklaması yapmaya yönlendirmeye çalıştı. Görüşmek istedikleri yetkililerle henüz karşılaşmadıklarını belirten öğretmenler, talepleri dinlenene kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Related Posts

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.

Öğrenme kayıplarına karşı dijital rehberlik

Deprem ve benzeri olağanüstü durumların ardından ilköğretimde yaşanan öğrenme kayıplarının giderilmesine yönelik başlatılan proje kapsamında, 35 bin öğretmene yönelik bilgilendirme yapıldı. Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yayınlanan içerikler, öğretmenlere hem rehberlik sağlıyor hem de öğretimi güçlendirecek dijital destek sunuyor.

‘Bir ülke hakkında en canlı, en güvenilir bilginin bulunacağı yer sokaktır’

Akademisyen, yazar ve yayıncı Murat Belge ‘Başka Kentler, Başka Denizler’ adlı seyahatnamesinin son kitabını yayımladı. Belge ona seyyah olmanın yolunu açan ilk seyahatini ve gezileri esnasında neler yaptığını anlattı.

Son depremler: Deprem mi oldu? 2 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika açıklamaları

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

Ulusal Staj Programı sonuçları açıklandı mı? Ulusal Staj Programı sonuçları nereden öğrenilir?

Gençlere kamu ve özel sektörde staj imkanı sunan Ulusal Staj Programına bu yıl 415 bin başvuru yapıldı. Peki, Ulusal Staj Programı sonuçları açıklandı mı? Ulusal Staj Programı sonuçları nereden öğrenilir?