“Sessizliği Kırmak: Kadınları İyileşme Sürecinde Güçlendirmek”

Kadınların Bağımlılıkla Mücadelesine Destek Forumu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen forum, kadınların bağımlılıkla mücadelede karşılaştıkları zorlukları ele aldı ve çözüm yollarını uluslararası kamuoyuyla paylaştı.

New York Türkevi’nde gerçekleşen etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, SESRIC Eğitim ve Teknik İş Birliği Direktörü Dr. Atilla Karaman ve alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca bağımlılıkla mücadelede öne çıkan uzmanlar da forumda görüşlerini paylaştı.

Kadınlar Tedaviye Ulaşmada Zorluklarla Karşılaşabilir

Forumun odak noktalarından biri olan “Sessizliği Kırmak: Kadınları İyileşme Sürecinde Güçlendirmek” konulu yan etkinlik, bu yılki CSW69 kapsamında düzenlendi. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, bağımlılık tedavisinde kadınlara özel yaklaşımlar ve uluslararası politika önerileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ceylan, kadınlarda bağımlılıkla mücadelede yaşanan hassas noktalara dikkat çekerek, kadınların tedaviye erişmede toplumdan dışlanabileceğini vurguladı. Aynı zamanda BM’de yapılan oturumlar aracılığıyla uluslararası alanda Yeşilay’ın çalışmalarını tanıttığını ve farkındalık yaratma çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Uluslararası İş Birlikleri ve Tedavi Modelleri

Ceylan, Yeşilay’ın dünyada hem önleyici hem de rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri sunan tek sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, diğer ülkelere örnek olacak başarılı modeller geliştirdiklerini belirtti.

Forumda bağımlılıkla mücadelede kadınlara özel tedavi modelleri geliştirme amacıyla oluşturulan WFAR programı ve Yeşilay’ın bağımlılıktan kurtuluş sürecinde sunduğu YEDAM modeli hakkında bilgi verildi. Ayrıca farklı ülkelerden kadın sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birlikleriyle uluslararası bağımlılıkla mücadele güçlendirildi.

Kadınların bağımlılıkla mücadelesine destek olmak adına düzenlenen etkinliklerle Yeşilay, küresel düzeyde toplumsal farkındalığı artırmaya ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edecek.

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.