Sakarya’da cilt sanatına yoğun ilgi

Sakarya’da Cilt Sanatına Yoğun İlgi

Sakarya’da cilt sanatına olan ilgi, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kurslarla artmaya devam ediyor. Kursiyerler, atölyeye öğrenci olarak girdiklerinde birer sanatçı olarak çıkıyorlar. Kitapları muazzam bir estetikle buluşturan cilt sanatı kursları, bu yıl da büyük ilgi görüyor.

Kursiyerler, kursa katıldıkları ilk günlerden itibaren cilt sanatıyla ilgili temel bilgileri edinirken, aynı zamanda öğrenci kimliklerinden sıyrılarak sanatçı ruhunu içlerinde hissediyorlar.

“Geleneksel Zanaatların Yaşatılması Önemli”

Kursiyer Mehmet Sinan Güneş, “Geleneksel zanaatlar günümüzde yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Bu tür sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması büyük bir önem arz ediyor. Bu sebeple, bu tür kurs merkezlerinin varlığı son derece kıymetli. Tarihi kökleri olan cilt sanatı, Sakarya’da büyük ilgi görerek önemli bir merkez haline gelmiştir. Sanatın ruhuyla buluşmak, bize büyük bir huzur veriyor.” şeklinde konuştu.

“Geçmişe Yönelik Büyük Bir Saygı”

Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi Fatma Altunbaş ise, “Kültürel mirasımızdan biri olan cilt sanatının teknik yönlerini bu kurslar sayesinde öğreniyoruz. Atalarımızın bu sanatı nasıl icra ettiklerini görmek, bize büyük bir geçmişe saygı duygusu aşılıyor. Hem pratik becerilerimizi geliştiriyoruz hem de teorik bilgilerle donanımlı hale geliyoruz. Keçi derisi gibi malzemeler kullanarak ciltleme tekniklerini öğrenmek, bizim için büyük bir keyif ve öğrenme fırsatı.” açıklamasında bulundu.

Cilt Sanatı Hakkında

Cilt sanatı, kitapları estetik açıdan kaplayarak koruma altına alan bir sanattır. Tarihi antik Mısır’a kadar uzanan bu sanat, zamanla Ortadoğu ve Avrupa’da gelişerek günümüze ulaşmıştır. Ortaçağ’da doruk noktasına ulaşan cilt sanatı, kitapları sadece korumakla kalmayıp onlara sanatsal bir değer katar. Geleneksel zanaatlar arasında önemli bir yere sahip olan cilt sanatı, kültürel mirasımızın yaşatılması açısından büyük bir öneme sahiptir.

Related Posts

TYT-AYT sınavı ne zaman? YKS’ye kaç gün kaldı? ÖSYM üniversite sınav tarihleri

YKS 2025 Üniversite Sınavı ne zaman? YKS sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? Bu yıl YKS sınavına girecek öğrenciler merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Sorgulanan ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, TYT – AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan YKS ne zaman? YKS sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Yapay zeka yetkinlik belgelendirme modeli

Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Yapay Zeka Yetkinlik Olgunluk Modeli (YZ-YOM), Zeka Araştırma ve Yetkinlik Belgeleme Merkezi’nde hayata geçirilecek.

YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) sınav tarihlerini gündemine aldı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri’ne başvurular yoğun ilgi üzerine 10 Mayıs’a uzatıldı

Eğitim alanında fark yaratan projeleri ödüllendirmek üzere Cumhuriyet gazetesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri’nin başvuru tarihi yoğun talep nedeniyle 10 Mayıs’a kadar uzatıldı. Geleceğin Eğitimi 2025 Zirvesi kapsamında verilecek ödüller, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliklerini teşvik etmeyi, eğitime katkı sağlayan projeleri ön plana çıkarmayı hedefliyor.

‘Atatürk’süz 23 Nisan’ skandalı Meclis gündeminde

Gazetemizin gündeme getirdiği “MEB 23 Nisan’ı çocuklara hediye edenin Atatürk olduğunu unuttu” isimli haber üzerine, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi veren CHP’li Suat Özçağdaş, ”Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayramda onun anılmaması anayasal bir sorumluluğun yerine getirilmemesidir” dedi.

Bursluluk sınavı sona erdi

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’ (İOKBS) tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir