Öğrenme kayıplarına karşı dijital rehberlik

MEB’in Öğrencilere Yönelik Müdahale Programı İle Öğrenme Kayıpları Gideriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan bir proje ile öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına uygun müdahale programları ve içerikler geliştirilerek öğrenme kayıplarının giderilmesi hedefleniyor. Bu proje özellikle deprem bölgesinde ve yoğun göç alan illerdeki öğrencilere odaklanıyor.

Projede, ilkokul ve ortaokul düzeyinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve hayat bilgisi derslerinde öğrenme kayıplarını tespit etmek ve gidermek amacıyla müdahale programları ve eğitim materyalleri geliştiriliyor. Bu planlamalar yapılırken Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitim ilkeleri temel alınıyor ve farklılaştırılmış öğretim teknikleriyle etkinlikler düzenleniyor.

İnteraktif Eğitim Materyalleri ve Online Erişim İmkanı

Proje kapsamında Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve hayat bilgisi derslerinde kullanılmak üzere 59 değerlendirme kitabı ve müdahale programı hazırlanmıştır. Bu kitaplar dijital olarak da Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformundan erişilebilir durumda.

Ayrıca öğretmenlere yönelik olarak, müdahale planları ve etkinlikleri kolaylıkla uygulama imkanı sunmak amacıyla 59 ders videosu, tanıtım videosu ve strateji videosu hazırlanmıştır. Tüm bu içerikler de EBA platformunda öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur.

Öğretmenlere Yönelik Eğitim Etkinlikleri

UNICEF iş birliğiyle yürütülen projede bugüne kadar 500 öğretmen ve okul idarecisine yüz yüze eğitimler düzenlenmiştir. Ayrıca yaklaşık 35 bin öğretmene proje hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Öğretmenlerin daha etkili şekilde öğretim yapabilmeleri için “Sosyal-Duygusal Öğrenme Beceri” modülü de projenin yeni fazında yer alacaktır.

Related Posts

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.

‘Bir ülke hakkında en canlı, en güvenilir bilginin bulunacağı yer sokaktır’

Akademisyen, yazar ve yayıncı Murat Belge ‘Başka Kentler, Başka Denizler’ adlı seyahatnamesinin son kitabını yayımladı. Belge ona seyyah olmanın yolunu açan ilk seyahatini ve gezileri esnasında neler yaptığını anlattı.