Manisa çocukların ruhsal gelişimini destekliyor

Manisa’da Çocukların Ruhsal Gelişimine Destek Veriliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında uzman pedagogların liderliğinde yüzlerce çocuğun katıldığı öz farkındalık eğitimleri düzenleyerek, aile çocuk iletişimini destekleyen seminerler gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ve sağlıklı bireylerin yetişmesi için destek sağlama amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca akademik başarıyı hedefleyen ücretsiz kursların yanı sıra çocukların ruhsal gelişimine de odaklanıyor. Uzman pedagogların gözetiminde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında binlerce çocuğa Mahremiyet Eğitimi, Duygularımı Tanıyorum Eğitimi, Kendini Keşfet Güçlü Ol Eğitimi ve Kendimi Tanıyorum Etkinliği gibi konularda eğitim verilerek farkındalıkları artırıldı. Ayrıca; Anne Baba Okulu, Çocukların Dilinden Anlamak ve Duygular Eğitimi ile öğretmenlerin ve ebeveynlerin çocuklarının duygusal ihtiyaçlarını ve davranışlarını daha iyi anlaması sağlandı.

Mahremiyet Eğitimi

Kent Park, Uncubozköy ve Adnan Menderes kreşlerinde verilen mahremiyet eğitimiyle çocuklara bedenlerinin özel olduğunu ve kişisel sınırlarına saygı gösterilmesi gerektiği öğretildi. Çocuklar, başkalarına “hayır” demeyi, uygun olmayan dokunuşlardan duydukları rahatsızlığı ifade etmeyi ve güvenli, sağlıklı bir gelişim için temel oluşturmaları amaçlandı. Duygularımı Tanıyorum Eğitimi’yle çocukların mutluluk, üzüntü, korku, öfke gibi temel duyguları tanımaları ve bu duyguları sağlıklı bir şekilde ifade etmeleri öğretildi. Duygusal farkındalıkları geliştirildi, kendilerini ve başkalarını daha iyi anlamalarına yardımcı olundu.

Kendini Keşfet Güçlü Ol

Kendini keşfet güçlü ol eğitimiyle çocukların öz güvenlerini artırmak, duygusal zekalarını geliştirmek ve sağlıklı bir stres yönetimi becerisi kazandırmak amaçlandı. Ayrıca, zorbalıkla mücadele etmeyi, takım ruhunu güçlendirmeyi ve her bireyin kendi potansiyelini keşfetmesini sağlamayı hedeflendi. Minik voleybolculara verilen eğitimde fiziksel ve duygusal güçlerini dengeleyerek, güçlü birer sporcu ve sağlıklı birer birey olmalarına yardımcı olundu.

Kendimi Tanıyorum Etkinliği

Çocuk hakları gününde Yunusemre belediyesiyle ortak yapılan proje kapsamında ilkokul öğrencilerine duygular, akran zorbalığı ve mahremiyet hakkında eğitimler verildi. Öğrencilere, kişisel sınırlarını korumaları ve başkalarına saygı göstermeleri öğretildi. Ayrıca, duygularını tanımaları ve sağlıklı bir şekilde ifade etmeleri teşvik edildi. Öğrencilerin zorbalıkla mücadele etmeleri, empati kurmaları ve saygılı ilişkiler geliştirmeleri için projeye önem verildi.

Çocukların Dilinden Anlamak ve Duygular Eğitimi

Ebeveynlere ve öğretmenlere yönelik ‘Çocuğun Dilinden Anlamak ve Duygular Eğitimleri düzenlendi. Bu eğitimlerle, ebeveynlere çocuklarının duygusal dünyasını anlamaları, sağlıklı iletişim kurmaları ve duygusal gelişimlerini desteklemeleri için gerekenler anlatıldı. Anne Baba Okulu ile ebeveynlere çocuklarının gelişimsel ihtiyaçları, davranışları ve duygusal sağlığı konusunda bilgi ve beceri kazandırıldı. Ebeveynlerin çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları, disiplin yöntemlerini etkili bir şekilde kullanmaları ve aile içi ilişkileri güçlendirmeleri hedeflendi.

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.