Edirne’deki tarihi hamam müzeye dönüşüyor

Gazi Mihal Hamamı, Tunca Nehri kıyısında bulunan bir tarihi eserdir. Osmanlı’nın kuruluş döneminde Mihaloğulları akıncı ailesinden Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında yaptırılmıştır. Hamam, kesme taş ve tuğla malzemelerden inşa edilmiş olup duvarları orijinal şeklini korumaktadır. Gazi Mihal Bey Camisi ve İmaret Köprüsü ile birlikte külliye halinde olan hamam, 1829 yılında Rusların Edirne’yi işgal etmesiyle kapatılmıştır.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Gazi Mihal Hamamı’nın sadece tarihi ve kültürel kimliğiyle değil, aynı zamanda Avrupa’dan Türkiye’ye girişte görülen önemli eserlerden biri olması nedeniyle büyük bir öneme sahip olduğunu belirtmiştir. Bu sebeple, hamamın restorasyon çalışmaları devam etmektedir ve Vali Sezer, hamamın restorasyonunun ardından müzeye dönüştürüleceğini açıklamıştır.

Related Posts

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKAR! 2025 ALES-2 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı: ÖSYM AİS için tıklayın!

ALES 2025 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı 6 Temmuz Pazar günü yapılacak olan sınava girecek yüksek lisans ve doktora adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere adaylar sınav giriş belgeleri olmadan sınav salonlarına alınmayacaklar. Bu nedenle ALES sınav giriş belgesinin sınav öncesinde çıktısının alınması gerekiyor. Peki, ALES sınav giriş belgesi çıktısı nereden ve nasıl alınır? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ÖSYM AİS 2025 ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.