Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye’nin sana borcu yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye’nin sana borcu yok”

-“Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur”

-“İsrail devleti ile sorunumuz yok ama devlet yerine örgüt gibi davranılmasını asla tasvip etmedik”

– “Filistin meselesine biz öncelikle insan penceresinden baktık. İnsan hayatını savunduk”

-“7 Ekim’den bu yana krizin büyümemesi için her türlü çabayı gösterdik. Gazze halkının ihtiyacının giderilmesi için 8 uçak dolusu yardım malzemesi gönderdik”

-“25 personelimizi Mısır’a sevk ettik. İsarilli siviller dahil sivilleri hedef alan eylemleri saldırıları mazur görmediğimizi ifade ettik”

-“Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor”

-“Hastaneleri ibadethaneleri, pazar alanlarını ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız”

-“Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyor”

-“İsrail çocukları öldürüyor. Bu çocukların öldürülmesine asla müsaade edemeyiz çünkü biz insanlıktan nasibimizi aldık. Bunu Davos’ta o zamanki başbakanlarına söylemiştim, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz demiştim. O günden bu yana Davos’a bir daha gitmedim”

-“O gün benimle olan 2 arkadaş, bugün biri bir siyasi partinin başında. Arkamdan geliyorlar. İşte şimdi yandık diyorlar. Ne oldu yandık mı? Biz dimdik ayaktayız”

-“Hayatımda bir kere Netanyahu’nun elini sıktım, Türkevi’nde Amerika’da. İyi niyetimizi suistimal etti. İsaril’e gitme projemiz vardı, iptal ettik. İyi niyetimizi suistimal ettiler”

-“Anne babaların çocuklarının naaşına sarıldığı bir dünyada kimse huzur içinde uyuyamaz”

ANKARA – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir