Bolu’daki “antik stadion” arkeopark olacak

Bolu’da Roma Dönemine Ait Antik Stadion Arkeopark Olacak

Bolu’da, Büyükcami Mahallesi’nde bulunan Roma dönemine ait antik stadion kazı çalışmaları tamamlandı. Bolu Müze Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kazılar sonucunda ortaya çıkan stadyum için 21 Temmuz 2022 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütür ve Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bolu Arkeoloji Müzesi Başkanlığı proje hazırlığına başlayacak.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa koordinasyonunda yürütülen kazı çalışmaları 2 yıldan uzun bir sürede tamamlandı. Kazıların ardından antik stadionun turizme kazandırılması için temizlik ve ışıklandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Gece de ziyaretçilere açık olacak şekilde aydınlatılan stadion, bugün itibariyle ziyarete açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Antik stadionun kazı ve ışıklandırma çalışmalarını tamamladık. Yakın zamanda arkeopark projesiyle burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Bolu’da bulunan diğer tarihi alanlarla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Gürsoy, bölgenin tanıtımı ve turist çekmek için stadion alanında çeşitli çalışmalar yapacaklarını belirtirken, Mimarlar Odası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki mimarlarla işbirliği içerisinde olacaklarını ifade etti. Bolu merkezinde turizm destinasyonu eksikliği olduğunu vurgulayan Gürsoy, antik stadion projesinin bölgede önemli bir adım olacağının altını çizdi.

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.