Bankacılık devi “Kaos geçici’ demişti: Altın düşüşe geçti

İsrail ve İran Arasındaki Gerilim Altın Fiyatlarını Nasıl Etkiliyor?

İsrail ile İran arasındaki gerilim, ABD’nin de dahil olduğu çatışmaların, altın fiyatlarını etkilemesiyle piyasada dengelerin değişmesine neden oldu. Geçtiğimiz hafta yukarı yönlü hareket eden altın, bu hafta ivme kaybederek aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Jeopolitik risklerin artmasıyla yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altının fiyatları geçtiğimiz hafta zirveye çıkmıştı. Ancak, yeni haftaya girerken yatırımcılar, “Gram altın fiyatı ne kadar?”, “Altın kaç TL oldu?” ve “Altın fiyatları yükselmeye devam eder mi?” gibi sorularla piyasayı yakından takip ediyorlar.

Altın piyasasında yaşanan bu gelişmelerle birlikte yatırımcılar, altının gelecekteki seyrini merak ediyorlar. Uzmanlar, yaşanan bu sürecin geçici olduğunu ve altın fiyatlarının ilerleyen dönemde yeniden yükselebileceğini öngörüyorlar.

Peki, 25 Haziran 2025 tarihine ilişkin güncel altın fiyatları ne durumda?

  • ALTIN (TL/GR) % 0,37
    • ALIŞ(TL) 4,245.40
    • SATIŞ(TL) 4,245.78
  • Çeyrek Altın % 0,27
    • ALIŞ(TL) 6,956.00
    • SATIŞ(TL) 7,019.00
  • Altın (ONS) % 0,23
    • ALIŞ($) 3,330.36
    • SATIŞ($) 3,330.64

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Devam Edecek mi?

Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi ne şekilde devam edecek? Orta Doğu’daki gerilim altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Bu konuda yapılan değerlendirmeler arasında Bank of America’nın çarpıcı görüşleri de var.

Bank of America, Geçici Olarak Artan Altın Fiyatlarını Yorumladı

Bank of America analistlerine göre, yaşanan kaos ortamının altın fiyatlarında oluşan yükselişin sürdürülebilir olmadığı belirtiliyor. Analistler, bu artışın geçici olduğunu ve yatırımcıların uzun vadeli düşünmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

Ayrıca, Bank of America analistleri ABD’deki hükümet borcunun sürekli arttığını ve tartışmalı kongre tasarısının bu borcu daha da artırabileceği yönünde beklentilerini paylaşıyorlar. Bu nedenle, jeopolitik risklere değil, altının küresel parasal varlık olarak artan çekiciliğine odaklanmanın önemli olduğunu belirtiyorlar.

Related Posts

Almanya’dan Schengen hamlesi: O hak temmuz itibarıyla kaldırılıyor!

Almanya, vize başvurularında önemli bir değişikliğe giderek itiraz hakkını kaldırıyor. Yeni uygulama, yoğun başvuru yapılan ülkelerde süreci doğrudan etkileyecek. Başvuru sahipleri artık sadece yeniden başvuru ya da dava yoluna gidebilecek.

Sigara park ve plajlarda yasaklanıyor! Resmi Gazete’de yayımlandı, cezası 6 bin 278 TL

Fransa sigaraya karşı önlemleri sertleştiriyor. Sigara tüketicilerinin alanlarını kısıtlamaya dönük yeni bir adım atıldı. Ülkenin Resmi Gazete’sinde yayımlanan yeni bir kararname ile kamuya açık alanlarda sigara yasağının kapsamını genişletildi …

Çin bu alanda rakipsiz: Saniyede 100 panel kuruyor

ÇİN YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDA ŞAMPİYON : SANİYEDE 100 FOTOVOLTAİK PANEL KURUYOR Ülkenin Ulusal Enerji İdaresi’ne göre Çin, yalnızca 2025’in ilk beş ayında 198 gigavat fotovoltaik proje inşa etti. Başarıyı daha da etkileyici kılan şey, yalnızca Mayıs …

Kripto varlıklarla ilgili önemli gelişme, takip edilecek!

Hazine Maliye Bakan­lığı, kripto varlıkların vergilendirilmesine ilişkin üç farklı yöntemi değer­lendiriyor: İşlem vergisi, ge­lir vergisi ve KDV. Edinilen bilgilere göre, mev­cut uygulamalarda bu başlıkla­ra dair açık bir mevzuat bulun­mazken …

ABD’nin ticari ham petrol stokları 5,8 milyon varil azaldı

ABD’nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta önceki haftaya göre 5 milyon 800 bin varil azaldı.

Sonunda Avrupa’da bir birinciliğimiz oldu! Ama ‘keşke olmasaydı’ diyeceksiniz

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) 2024 yılına ilişkin gelir ve yaşam koşulları verilerine göre Türkiye yoksullukta Avrupa’da zirveye yerleşti.