ABD gözaltına alınan Rümeysa Öztürk: Öldürüleceğim sandım

Rümeysa Öztürk, ABD’de Gözaltına Alındı: “Öldürüleceğimi Sandım”

ABD’de Tufts Üniversitesi Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle 25 Mart’ta gözaltına alındı. Vermont Federal Bölge Mahkemesine sunduğu 7 sayfalık dilekçede, yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Massachusetts’teki evinden iftara giderken yüzleri maskeli sivil kıyafetli 6 Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi görevlisi tarafından gözaltına alınan Öztürk, kaçırılıp öldürüleceğini düşündüğünü söyledi.

Öztürk, polis olmadıklarını düşündüğünü ve bilmediği bir yere götürülürken korku dolu anlar yaşadığını ifade etti. New Hampshire eyaletinde durdurulduklarında ABD kolluk kuvvetleri tarafından ilk kez gözaltına alındığını belirtti.

Vermont’ta geceyi sert bir bankın olduğu hücrede geçiren Öztürk, terör örgütüne üyelik ve sığınma başvurusuyla ilgili sorularla karşılaştığını anlattı. Astım krizi geçirdiğini, ancak yeterli tıbbi desteğe ulaşamadığını dile getirdi.

Öztürk, insanların davranışlarındaki kabalığa dikkat çekti ve kendini güvende hissetmediğini vurguladı. Evine dönebilme umuduyla her gün dua ettiğini belirtti.

Son 5 yıldır üzerinde çalıştığı doktorasını tamamlamak isteyen Öztürk, kefalet talebinde bulundu. Olay, geniş kitleler tarafından tepkiyle karşılandı.

Kaynak: AA / Dünya

Related Posts

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKAR! 2025 ALES-2 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı: ÖSYM AİS için tıklayın!

ALES 2025 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı 6 Temmuz Pazar günü yapılacak olan sınava girecek yüksek lisans ve doktora adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere adaylar sınav giriş belgeleri olmadan sınav salonlarına alınmayacaklar. Bu nedenle ALES sınav giriş belgesinin sınav öncesinde çıktısının alınması gerekiyor. Peki, ALES sınav giriş belgesi çıktısı nereden ve nasıl alınır? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ÖSYM AİS 2025 ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?