Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri’ne başvurular yoğun ilgi üzerine 10 Mayıs’a uzatıldı

Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri için başvurular devam ediyor

Eğitim sektöründe fark yaratan çözümler geliştiren ve eğitime değer katan kişi ve kurumları ödüllendirmeyi amaçlayan Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri için başvuru süreci, 10 Mayıs tarihine kadar devam ediyor.

Özel sektör firmalarının başvurabildiği yarışmaya katılmak isteyen şirketlerin, bir sivil toplum kuruluşu (STK) ile birlikte yürüttükleri ve etkisini kanıtlayabildikleri projelerle başvuru yapmaları gerekmektedir. Henüz başlatılmamış ya da fikir aşamasındaki projeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru şartları ve süreci

Başvurular, uzman jüri üyeleri tarafından belirlenen beş ana kriter doğrultusunda değerlendirilecektir: STK iş birliği, sosyal etki, erişim kapsamı, süreklilik ve sürdürülebilirlik ile inovasyon. STK iş birliği kriteri, projenin bir sivil toplum kuruluşu ile ortak yürütülmesini ve iş birliğinin etkinliğini değerlendirecektir. Sosyal etki kriteri ise eğitime sağlanan katkının ölçülebilir ve kanıtlanabilir olmasına odaklanacaktır. Erişim kapsamı değerlendirmesi, desteklenen öğrenci ve genç sayısı üzerinden yapılırken, süreklilik ve sürdürülebilirlik kriteri projenin uzun vadeli etkisini değerlendirecektir. İnovasyon kriteri ise eğitimde yaratıcı çözümler ve yenilikçi uygulamaları ele alacaktır.

Başvuruda bulunacak firmaların, Cumhuriyet Vakfı Eğitim Bursu’na bir yıllık burs bedeli olan 13 bin 500 TL bağış yapmaları gerekmektedir. Başvurular, organizasyonun web sitesindeki form aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Kazanan projeler, 26 Mayıs tarihinde Geleceğin Eğitimi 2025 Zirvesi’nde düzenlenecek törenle duyurulacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için: geleceginegitimi.net

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.