‘Atatürk’süz 23 Nisan’ skandalı Meclis gündeminde

CHP’den Milli Eğitim Bakanlığına Tepki

CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, 29 Nisan 2025 tarihinde “MEB 23 Nisan’ı çocuklara hediye edenin Atatürk olduğunu unuttu” başlıklı haberle gündeme geldi. Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul dördüncü sınıf Türkçe kitabında 23 Nisan için yazılmış bir metinde Atatürk’ün ismine hiç yer verilmemesi skandalını Meclis gündemine taşıdı.

Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin‘den bu konuda açıklama isteyerek soru önergesi verdi. Özçağdaş önergesinde, Milli Eğitim Temel Kanunu gereği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çocuklara Cumhuriyet’in değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini öğretme yükümlülüğü olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayramda onun anılmaması sadece pedagojik bir eksiklik değil, aynı zamanda siyasi ve anayasal bir sorumluluğun yerine getirilmemesidir” şeklinde konuştu.

‘ATATÜRK’ÜN ADINA NEDEN YER VERİLMEMİŞTİR?’

Özçağdaş, Bakan Yusuf Tekin’e yönelttiği sorular arasında, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda kullanılan ilkokul 4. sınıf Türkçe ders kitabında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin metinde Atatürk’ün adının neden geçmediği” sorusu da bulunuyor. Ayrıca, söz konusu metnin kimler tarafından hazırlandığı ve hangi birimler veya komisyonlar tarafından onaylandığı soruları da önergede yer almaktadır.

Özçağdaş’ın önergesinde ayrıca, kamuoyundan gelen tepkilerin dikkate alınarak söz konusu ders kitabında düzeltmeler yapılıp yapılmayacağına ve benzer durumların önüne geçmek için Bakanlığın alacağı tedbirlerin neler olacağına da yer veriliyor.

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.