AKP’li isim böyle isyan etti: ‘Çözüm, liyakat, ehliyet, hak, adalet’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yakınlığıyla Bilinen Eski AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’ten Akademide Liyakatsizlik Eleştirisi

Açıklamalarda bulunan eski AKP MKYK üyesi Metin Külünk, yakınlığıyla bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kadrolaşmada liyakatsizlik olduğunu vurgulayarak adalet çağrısında bulundu.

“Kim Giriyo Ya?”

Külünk, bu durumu “Üniversitede akademik kariyer yapmak istiyorum fakat şartların çok iyi olmasına rağmen giremiyorum.’ şeklinde açıkladı ve ekledi: “Çok sık duyduğumuz feryat. Kim giriyor ya? O bölüm başkanının kendi belirlediği bir talebesi giriyor, ya rektörün istediği birisi belirliyor kadroları.”

“Bundan Bilim Çıkar Mı?”

Külünk, şu ifadelerle devam etti: “Kendi arasında dön baba dönelim şimdi, bundan bilim çıkar mı? Buradan Harward çıkar mı? Georgetown çıkar mı? London School of Economics çıkar mı?”

“Gümüşhane’de Uluslararası İlişkilerin Ne İşi Var?”

“Yani birkaç tane üniversitemiz var bu anlamda seviyesi yukarıda, başka? Bu modellemeye… Yani Gümüşhane’de uluslararası ilişkilerin ne işi var ya? Gümüşhane’de hukuk fakültesi? Veya Anadolu’nun her yerinde hukuk fakültesi…” dedi.

“Yazık Değil Mi Bunlara?”

Külünk, “Yüz binlerce üniversiteden mezun olmuş, kamu kurumlarının kapısında “Bu kurumun hukuk işlerini, ticari işlerini ben takip edeyim” diyen hukuk mezunu evlatlarımız. Yazık değil mi bunlara ya? Hesapsız kitapsız bölümler açılıyor, ondan sonra ortada yüzlerce, binlerce devletten kadro bekleyen üniversiteliler. Bu çocukların hayallerini yıkmaya kimin ne hakkı var ya? Kimin ne hakkı var?” diye sordu.

“Eğitim Devrimi Şart”

Son olarak Külünk, “Dolayısıyla, eğitim devrimi şart! Liselerde bu ezbercilik nedir ya? Kaldıralım bunu ya, herkes yeteneğini keşfetsin. Şimdi benim bir torunumun sosyal zekâsı çok güçlü, diğer torunumun ben zekâsı. Niye ikisini eşitliyoruz? Bırak, o sosyal zekâsıyla sıyrılsın, çıksın kendi yeteneklerine göre o da.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

  • Çözüm: Liyakat, Ehliyet, Hak ve Adalet

Related Posts

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKAR! 2025 ALES-2 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı: ÖSYM AİS için tıklayın!

ALES 2025 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı 6 Temmuz Pazar günü yapılacak olan sınava girecek yüksek lisans ve doktora adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere adaylar sınav giriş belgeleri olmadan sınav salonlarına alınmayacaklar. Bu nedenle ALES sınav giriş belgesinin sınav öncesinde çıktısının alınması gerekiyor. Peki, ALES sınav giriş belgesi çıktısı nereden ve nasıl alınır? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ÖSYM AİS 2025 ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?