Atamada yaş krizi: ‘Art niyet görüyoruz’

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Yönetici Atama Takvimini Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki yöneticilere ilişkin yeni atama takvimini duyurdu. Aynı ya da farklı eğitim kurumlarında müdür ve müdür yardımcısı olarak görev alacak olanların başvuruları, 6-10 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Genç Eğitim Sendikası’ndan Eleştiri

Genç Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Arslan, “yeniden yönetici atama takviminde eksiklikler olduğunu ifade etti. Yapılan hesaplamalar sadece mevcut yöneticilerin görev sürelerine dayandırıldığını belirten Arslan, “2025 yılında yaş haddinden emekli olacak okul yöneticilerinin atama sürecine dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekti, aksi halde mağduriyet yaşanabileceğini vurguladı.

‘Art niyet var’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arslan, “Mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında kaç kişinin zorunlu emeklilik yaşının dolması nedeniyle emekli olacağı biliniyor. Neden bu durum takvime alınmıyor? Taktiksel bir yaklaşım söz konusu. Ülke genelindeki okulların çoğunluğunun yöneticisinin hangi sendikaya ait olduğu açık. Bu pozisyonlar yine kendilerine yakın kişilerle doldurulacak. Biz buna art niyetli bir yaklaşım olarak bakıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Atama sürecine dahil edilmelidir’

Arslan ayrıca deprem bölgelerine yapılan yeni okulların da atama sürecine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Deprem bölgesini ziyaret ettiklerini belirten Arslan, bölgede inşa edilen yeni okulların atama sürecine katılma talebinin bölgedeki eğitimcilerden geldiğini ifade etti. Arslan, “Elbistan ve Malatya’nın yanı sıra Elazığ’dan da bu durumu gündeme getirin” talebi aldıklarını belirtti.

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.