Muğla’nın tarihi güzelliklerine rekor ilgi

Muğla’nın Tarihi ve Doğal Güzellikleri Turistleri Kendine Çekiyor

Muğla, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi doğal güzellikleriyle öne çıkan turizm merkezleriyle milyonlarca turisti ağırlıyor. Ancak Muğla sadece deniz, kum ve güneşle değil, aynı zamanda tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor.

Turistler, antik kentleri ve müzeleri gezmek için Muğla’yı tercih ediyor. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Muğla’daki antik kentlerin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer aldığını belirtti.

Geçen yıl, Muğla’da bulunan 5 müze ve devam eden kazı çalışmaları 1 milyonu aşkın ziyaretçi tarafından gezildi. Bodrum Kalesi’nde bulunan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi en çok ziyaret edilen müze olurken, ikinci sırada Marmaris Müzesi yer aldı.

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki antik kentler Stratonikeia ve Lagina ile Milas ilçesinde yer alan Beçin, Labranda, Euromos ve Heraklia gibi bölgeler de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Gece müzeciliğine büyük önem veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Kalesi’nde gece müzeciliğini başlattı ve bu uygulama da büyük ilgi gördü.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi geçen yıl 308 bin ziyaretçi ağırlarken, Marmaris Müzesi 155 bin 219 ziyaretçi aldı. Zeki Müren Müzesi ise 70 bin 163 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Sedir Adası ve Kayaköy gibi bölgeler de geçen yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak ön plana çıktı.

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.