İzmir’de öğretmen, tedavi gören çocukları yalnız bırakmıyor

İzmir’de Hastanede Tedavi Gören Çocuklara Eğitim Hizmeti Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında başlayan ‘Hastanede Eğitim Hizmeti’ İzmir’de devam ediyor.

Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanan “Hastane Okul” programı, 1995 yılında çocukların eğitimlerini aksatmamak amacıyla hayata geçirildi.

Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sınıf öğretmeni Nezih Yaşar Bor, Kahramanlar Mustafa Öğütveren İlkokulu’nda tedavi gören çocuklara eğitim veriyor.

Çocukların Yanında

1992 yılından beri öğretmenlik yapan Bor, 1995 yılından itibaren hastanede tedavi gören çocuklara eğitim desteği sağlıyor.

Özellikle kanser hastaları gibi uzun süreler hastanede kalan çocuklara destek veren Bor, çocuklara okuma yazma, satranç, drama gibi derslerle motivasyon sağlıyor.

“Birebir Dersler”

Bor, tedavi gören çocuklara gereken desteği sağlayabilmek için çeşitli eğitimler aldığını ve Fransa’da hastane okullarını incelediğini belirtti.

“Amacımız, hastanede yatan çocukların eğitimlerinden geri kalmaması. Hastanede bulunan sınıfa katılabilecek durumda olan çocuklarla sınıf ortamında, katılamayanlarla ise yataklarında birebir dersler yapıyoruz. Özellikle onkoloji ve kemoterapi gören çocuklarla ilgileniyoruz. Bu çocukların mutluluğu bizim için en önemli motivasyon kaynağı. Tedavilerine katkıda bulunmak en büyük amacımız.”

“Terapi Merkezi Olarak Kullanıyoruz”

Sınıf öğretmeni Gülistan Çelik ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerine destek veren Bor, çocuklarla odalarında ders ve çeşitli etkinlikler yaparak motivasyon sağlıyor.

“Buradaki ortam, normal okullardan farklı. Gönüllü olarak burada görev alıyoruz. Çocuklara daha iyi yardımcı olabilmek için ek eğitimler aldık. Drama eğitimi de aldık. Öğrencilerin motivasyonunu artırmak için etkinlikler düzenliyoruz. Burayı sadece bir okul olarak değil, bir terapi merkezi gibi kullanıyoruz.”

“Öğretmenlerimle Mutluyum”

Hastanede lösemi tedavisi gören 3. sınıf öğrencisi Zeki Mustafa Kılıçöz, hastanede eğitim almanın kendisine mutluluk verdiğini ve öğretmenlerini sevdiğini ifade etti.

Kılıçöz’ün annesi de öğretmenlerin ve eğitimin çocuğunu mutlu ettiğini belirtti.

“Memnun ve Mutluyuz”

Lösemi tedavisi gören 1. sınıf öğrencisi Bilge Deniz Karadeniz’in annesi Elif Karadeniz, öğretmenlerin ilgili olduğunu ve çocuklarının eğitimden geri kalmadığını belirtti.

7. sınıfa giden Nevzat Efe Susam ise öğretmenlerinin kendisine mutluluk verdiğini ve okul arkadaşlarından ileride olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.