“71. Sait Faik Hikaye Armağanı” başvuruları başladı

Darüşşafaka Cemiyeti Hikaye Yarışması Başvuruları Başladı

Darüşşafaka Cemiyeti, bu yıl düzenlenecek hikaye yarışması için yazarları bekliyor. Yapılan açıklamaya göre, yarışmaya katılacak yazarların hikaye kitaplarının 15 nüshasını 28 Şubat’a kadar Darüşşafaka Cemiyetine elden ya da posta yoluyla ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışmaya katılacak eserlerin 2024 yılında yayımlanmış olması, daha önce ödül almamış olması ve yazarın daha önce Darüşşafaka Cemiyeti tarafından ödüllendirilmemiş olması gerekiyor.

Ön jüri ve jürinin değerlendireceği başvuruların kazananı ise bu yılın mayıs ayında açıklanacak.

Doğan Hızlan Özel Ödülü Sahibini Bekliyor

Bu yıl ayrıca Onursal Jüri Başkanı Doğan Hızlan adına “Doğan Hızlan Özel Ödülü” de verilecek. Bu özel ödül, kısa listede yer alan isimlerden birine takdim edilecek ve duyurusu armağanın nihai sonuçları ile birlikte yapılacak.

Ön jüride Seray Şahinler Demir, Eray Ak ve Ali Bulunmaz’ın yer aldığı yarışmanın jürisinde ise Prof. Dr. Nazan Aksoy, Prof. Seval Şahin, yazar Cemil Kavukçu, İhsan Yılmaz, Faruk Duman, Darüşşafaka Cemiyeti Kültürü ve Tarihi Komisyonu Üyesi Beşir Özmen ve Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali bulunmaktadır.

Geçmişten Bugüne Odağında Usta İsimler

Darüşşafaka Cemiyeti tarafından verilen “Sait Faik Hikaye Armağanı” şimdiye kadar birçok usta yazarı ağırladı. Haldun Taner, Orhan Kemal, Necati Cumalı, Adalet Ağaoğlu, Ayşe Kulin ve diğer birçok değerli yazarın ödüllendirildiği bu ödül, geçtiğimiz yıl “Hay” kitabıyla Barlas Özarıkça’ya layık görülmüştü.

1955 yılında yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından başlatılan bu gelenek, Darüşşafaka Cemiyeti tarafından sürdürülerek her yıl o yılın en iyi öyküsünü seçmek suretiyle yazarlara armağan edilmektedir.

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

Karaman’da “Binbir Kilise” bölgesinde 15 dini yapı tespit edildi

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla planlarını yapmaya başladı. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman, saat kaçta alınacak?

Yükseköğretimde istihdam odaklı yeni programlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Yapay zekâ alanında geçen yıl açtığımız programları yaygınlaştırıyoruz. Yeşil dönüşüme dayalı 9, sağlık ve tarımda dijital teknolojilere dayalı 7 yeni programı daha öğrencilerimizin tercihlerine sunuyoruz” dedi.